Charles de PicciottoArchitekt BDA


Neubau Gästehaus Falkenstein, Hamburg

Falkenstein, Hamburg

On a park-like property in the west of Hamburg, on the shore of an artificial pond, a guest house with three rooms was built. The three rooms were arranged under a common saddle roof. Each room is accessed directly from the outside. Situated somewhat higher on the Elbe slope, the complex is supplemented by a shed.

Following the calm design of traditional Japanese architecture and the exclusive use of authentic building materials, a place of reflection was created with the carefully designed park, the pond and the buildings on the site.

  • Project type:

    Direct commission

  • Team:

    C. de Picciotto, S. Kazemi
    (project management), H. Hinrichs

  • Landscaping:

    Reiner Mertins, Hamburg

  • Structural engineers:

    Assmann Beraten Planen

  • Client:

    Private

  • Scope of services:

    LP 1 to 9 HOAI (all phases)

  • GFA:

    100 qm

  • Completion:

    2013 - 2014

  • Photos:

    Klaus Frahm, Hamburg